Producatorii romani, membri ai ARC, pot exporta oriunde in lume produse la cele mai inalte standarde de calitate.
Asociatia Romana a Carnii implineste in acest an 17 ani de existenta, prilej de analiza, de evidentiere a celor mai bune rezultate si de stabilire a noilor obiective pentru viitor.
In acest context aniversar ne bucuram alaturi de membrii nostrii ca am reusit prin intemediul investiilor din industria carnii, a activitatilor proactive ale bordului nostru sa construim si sa implementam standarde de calitate si securitate pentru companiile din domeniul industriei carnii, sa aducem pe masa romanilor produse de calitate europeana si internationala ,sigure si sanatoase.
In ultimii 17 ani companiile membre ARC au facut investii de peste 500 milioane Euro, lucreaza cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implica proceduri de management si de control al calitatii si sigurantei alimentare complexe. Toate acestea au facut ca industria carnii din Romania sa puna in piata produse de o calitate superioara, iesind in evidenta ca avem cele mai noi tehnologii,cei mai buni specialisti si cele mai exigente standarde de calitate , uneori mult peste unele unitati de productie din tarile din vestul Europei. In acest moment membrii ARC,in numar de 49, pun zilnic pe masa consumatorului roman si european peste o mie de tone de preparate din carne si nu mai putin de peste 400 de retete de produse realizate de zecile de mii de oameni angajati ai companiilor din industria carnii. Constienti de importanta noastra atat in industrie, economie cat si in plan social, vom participa activ la cresterea continua a standardelor de calitate, la construirea unui mediu concurential corect si la sustinerea brandurilor si a retetelor romanesti .
In acest context credem ca este necesar ca produsele din carne importate in Romania, precum si cele produse in spatiul intracomunitar,sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentara astfel incat produsele din piata sa detina un barem cat mai exigent de calitate. Credem ca acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sanatatii romanilor si va participa la construirea unui mediu concurential corect , bazat pe aceleasi reguli pentru toti competitorii din piata.
Agricultura si industria carnii , ambele cu rădăcini puternice în dezvoltarea rurală, sunt motorul economiei nationale, cel cu care putem să ne câstigăm locul pe care îl merităm în Uniunea Europeană. Sunt motorul prin care putem asigura un viitor copiilor nostri, prin care vom putea plăti pensii, vom putea avea un sistem bugetar sănătos cu salarii corecte si prin care vom putem realiza marile proiecte pe care ni le dorim. Asociatia Romana a Carnii sustine dezvoltarea acestora, prin activitatea sa dorind sprijinirea si colaborarea continua cu autoritatile romane si in egala masura cu Guvernul Romaniei, in promovarea investiilor in branduri romanesti , ce folosesc resurse autohtone si sunt realizate in unitati de productie din Romania.