Despre noi

Istoric

Asociatia Românã a Cãrnii este organizatia profesionalã care reprezintã interesele industriei de prelucrare a cãrnii. ARC s-a format în 1999, prin unirea dintre ROCARNE (1993) si ASIC (1995), având ca membri 52 societãti comerciale care realizeazã peste 60% din productia nationalã de mezeluri. Misiunea sa este promovarea dezvoltãrii industriei române de prelucrare a cãrnii, prin:
  • lobby pentru influentarea pozitivã a deciziilor legislative;
  • informarea membrilor asupra tendintelor de pe piata internã, europeanã si mondialã;
  • pregãtirea companiilor autohtone pentru intrarea pe piata comunitarã;
  • includerea membrilor în programele de asistentã interne si externe;
  • transmiterea informatiilor privind noutãtile comerciale, juridice, tehnologice
Asociatia Românã a Cãrnii este membrã a urmãtoarelor structuri:
  • CLITRAVI – Federatia Europeanã a Industriei Cãrnii
  • PRO AGRO – Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industrie Alimentară şi Servicii Conexe din România

Board ARC

Radu Timis

Presedinte

A pierdut de două ori tot ce a investit, a treia oară a plecat la drum cu un chioşc, iar azi afacerile sale depăşesc 80 de milioane de euro. Radu Timiş a influenţat decisiv piaţa preparatelor de carne din România. A construit din temelii Cris-Tim, compus din şapte firme, cu activităţi în principal în producţia, distribuţia şi vânzarea preparatelor din carne şi a inventat marca Salam Săsesc.

Eugenia Caragui

Vicepresedinte

Este directorul general al companiei "Ion Mos" SRL, cel mai mare producator si distribuitor de condimente si aditivi pentru industria alimentara. A infiintat firma in 1992, alaturi de sotul sau, Ion Cărăgui, iar astazi este proprietarul celei mai moderne fabrici din centrul si estul Europei, avand companii subsidiare in Republica Moldova, Ucraina, Rusia.

Ovidiu Dusleag

Vicepresedinte

CEO al Diviziei Caroli Foods Group-România, Ovidiu Eugen Dușleag este absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, având specializări în Leadership, Nutriție, Management, Comunicare și HACCP. În perioada 1983-1996, Ovidiu Dușleag a condus Institutul de Cercetări pentru Creșterea Păsărilor.

Membri consiliu director

Dana Tănase

Membru Consiliu Director

Doamna Dana Tanase a preluat functia de Director Executiv in septembrie 2016. De profesie medic veterinar, doamna Dana Tanase a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti, precum si cursurile postuniversitare in domeniul managmentului veterinar ale aceleiasi institutii. In perioada 1991-2016 si-a desfasurat activitatea in domeniul sigurantei alimentare in cadrul serviciilor veterinare centrale. A urmat diverse cursuri de instruire in domeniul sigurantei alimentare referitoare la carnea rosie, produsele din carne, sacrificare rituala, HACCP, aditivi alimentari, criterii microbiologice aplicabile alimentelor, toxiinfectii alimentare organizate atat de Comisia Europeana cat si de USDA. A participat ca expert national la misiuni de evaluare organizate de Comisia Europeana si din anul 2014 a asigurat asistenta TAIEX pentru partea de nord a Ciprului.

Bogdan Mihail

Membru Consiliu Director

Din noiembrie 2010 dl. Bogdan Mihail este Presedinte al grupului Smithfield Romania, ce include companiile Smithfield Ferme si Smithfield Prod. Cu o bogata experienta in domeniul industriei bunurilor de larg consum, in dezvoltarea afacerilor, management, productie, marketing si distributie FMCG, dl. Mihail s-a alaturat grupului Smithfield in anul 2007, in calitate de Director General al Smithfield Ferme. Dl Mihail este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. In perioada 1999-2001 a absolvit Executive MBA la Asebuss & Washington University din Seattle, urmate in anul 2002 de cursurile Advanced Management Program la Harvard Business School (HBS) din Statele Unite ale Americii. In 2006 a absolvit cursurile Advanced Management Program, INSEAD din Franta, iar in 2010 a absolvit cursurile Institute of Directors (IOD), UK.

Vasile Lucuţ

Membru Consiliu Director

Vasile Lucuţ, în vârstă de 56 de ani, este proprietarul celei mai mari companii din judeţul Satu Mare – Unicarm. Antreprenorul a ajuns, la 19 ani de la înfiinţarea companiei, să controleze un business de 150 de milioane de euro pe an, cu aproape 4.000 de angajaţi. Unicarm a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 143 de milioane de euro şi activează pe segmentele de carne, lactate, produse de panificaţie şi patiserie. Lucuţ deţine sub brandul Unicarm o reţea de peste 80 de magazine.

Neculai Apostol

Membru Consiliu Director

Este fondatorul Grupului de Firme Kosarom, incepand cu privatizarea unităţii prin “ Programul Pilot de Privatizare” (MEBO) in 1990, fiind implicat la retehnologizarea societăţii cu cele mai performante utilaje şi echipamente din UE şi SUA. Între anii 1997 – 2001 ca presedinte CA , privatizează şi retehnologizează S.C. Suinprod S.A. Roman, acţiune ce a reprezentat o reuşită totală, atât la nivel naţional cât şi European. Ulterior a achiziţionat o unitate de crestere a păsărilor – astăzi Avi-Top, care printr-un program de retehnologizare cu echipamente şi utilaje moderne, poate rivaliza cu cele mai bune unităţi de creştere a pasărilor din lume. Tot acest cerc a fost încheiat cu Agricola S.A, unitate ce înregistrează rezultate notabile la producţia vegetală.

Angelica Bobouțanu Șmil

Membru Consiliu Director

Doamna Angelica Bobouțanu Șmil este Director General al companiei SALBAC SA Bacău din 2009, odată cu reorganizarea Grupului AGRICOLA pe linii de business, Angelica Bobouțanu Șmil este vizionarul care a anticipat potențialul categoriei salamurilor crud-uscate și a dezvoltat-o având două repere clar definite: echipa și performanța. În ultimii șase ani echipa SALBAC a dublat volumele categoriei și a triplat vânzările de Salam de Sibiu AGRICOLA, prețiosul sortiment fiind astăzi lider încontestabil în segment cu o cotă de piața medie de 50%.

Voicu Vuscan

Membru Consiliu Director

Este directorul general al Elit Cugir. Compania sa, fondată în 2002, a reușit să devină unul dintre distribuitorii de top în industria cărnii din România în primii cinci ani de la înființare. În prezent, Elit produce 1500 tone de preparate din carne și 1000 tone de carne proaspătă în fiecare lună, în două fabrici și un abator.

Florenta Dobrin

Membru Consiliu Director

D-na Florenta Dobrin s-a alaturat echipei Reinert in anul 2009 in calitate de Asistent Director General, ca suport pentru implementarea strategiei de management si supervizare proiecte operationale. Experienta acumulata in industria alimentara a facilitat preluarea de noi responsabilitatii in cadrul companiei si coordonarea activitatii tuturor departamentelor din cadrul firmei in calitate de Director Executiv. In prezent D-na Dobrin ocupa functia de Director General in cadrul H&E Reinert fiind responsabila pentru asigurarea managementului firmei in vederea atingerii obiectivelor de dezvolare Reinert Romania. D-na Dobrin este absolventa a Facultatii de Chimie Industriala, specializarea Chimie Alimentara din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si a Facultatii de Bioinginerie si Biotehnologie din cadrul aceleiasi universitati, specialitatea “Substante, materiale si sisteme biocompatibile” precum si a numeroase cursuri de formare profesionala in sfera managementului specific industriei alimentare.

Irina Craciunescu

Membru Consiliu Director

IRINA CRACIUNESCU este directorul general si cofondatorul grupului de firme DIANA. A infiintat pe 30 aprilie 1991, alaturi de sotul sau, Dumitru Craciunescu, prima unitate ce avea ca principal obiect de activitate comercializarea produselor alimentare şi nealimentare. Magazinele DIANA sunt, asadar, activitatea de început a companiei, dar si activitatea cu cea mai dinamică dezvoltare regională. Începând cu anul 1997, DIANA a dezvoltat o importantă capacitate tehnologică de productie a cărnii si a preparatelor din carne, iar in anul 2000 DIANA a preluat fosta industrie a Carnii Valcea. După anul 2000, DIANA a derulat mari proiecte de modernizare si de retehnologizare, iar in prezent abatorul si linia de productie functionează la standarde tehnologice internationale.