România declarată ţară liberă de pestă porcină clasică

Asociaţia Română a Cărnii îşi exprimă satisfacţia cu privire la decizia luată în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Internaţionale pentru Sănatate Animală (OIE), care se desfăşoară în această săptămână la Paris, de a include România pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică.

Asociaţia Română a Cărnii apreciază şi felicită pe preşedintele ANSVSA dr. Geronimo Brănescu şi echipa sa, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în ultimii 10 ani, în a demonstra forurilor internaţionale că România este o ţară liberă de pestă porcină clasică.

Recunoaşterea oficială a României, ca ţară liberă de pestă porcină clasică, este cu atât mai importantă cu cât în scurt timp devine operaţional și Programul „Carne de porc din fermele românești”, pentru care Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis deja notificarea la Bruxelles.

Oficializarea României ca ţară liber de pestă porcină creează premizele ridicării restricţiilor privind exporturilor de carne de porc pe pieţe terţe, cum ar fi SUA, Canada, Mexic, Japonia si Coreea.