Cum devin membru?
Calitatea de membru al Asociatiei Romane a Carnii se obtine prin completarea unei cereri de aderare.
Dupa completare, cererea in original, impreuna cu o copie CUI, copie certificat constatator registrul comertului, copie autorizatie sanitar-veterinara, vor fi transmise la ARC.
Aceasta cerere va fi supusa aprobarii de catre Consiliu Director si validata in proxima Adunare Generala a Membrilor.
- reprezentarea unitarã a intereselor membrilor faţa de autoritãţile centrale şi locale, prin dezvoltarea relaţiilor cu ministerele de resort şi cu alte instituţii;
- îmbunãtãţirea legislaţiei prin lobby la nivelul ministerelor, Parlamentului şi prin campanii de influenţare în sens pozitiv a propunerilor de noi reglementãri;
- dezvoltarea relaţiilor cu organizaţii similare, din ţarã şi strãinãtate şi includerea membrilor asociaţiei în programele de asistenţã adresate IMM- urilor;
- organizarea de programe cu caracter tehnic şi educaţional; simpozioane şi seminarii, excursii de studii in ţarã şi strainãtate, editarea de cursuri pe teme de management, tehnologie, marketing,etc.;
Avantajele de a deveni membru ARC
- conştientizarea de cãtre publicul larg a importanţei sectorului, prin campanii de presã şi alte mijloace de comunicare în masa care relevã problemele industriei cãrnii, cãile de soluţionare a acestora, ca şi eforturile agenţilor economici în direcţia protejãrii consumatorilor şi a furnizãrii de produse de calitate, la preţuri rezonabile.
- informații curente despre noile acte normative
- informații despre piaţa cãrnii, internă şi externă
- informații despre noutăţi tehnologice
- informații despre sursele şi programele de asistenţã tehnică si financiară